BR1M - Rasuah atau Kewajiban

Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) tidak mengira bangsa, agama mahupun fahaman politik...sesiapa sahaja yang layak berhak menerimanya.

Kebanyakan pihak pembangkang mengatakan BR1M ni rasuah untuk menarik pengundi, BR1M menggunakan wang rakyat dan banyak lagi. Tetapi cubalah fikir dan renungkan, gunakan akal yang waras... apa yang kerajaan bagi adalah untuk kesejahteraan rakyat... kalau semuanya dianggap rasuah apa lagi yang kerajaan nak berikan kepada rakyat...fikir-fikir dan renungkanlah.

Kerajaan di bawah pimpinan NAJIB ni adalah yang terbaik yang mana kita boleh baca, dengar dan lihat segala apa yang diusahakan oleh PM adalah untuk Rakyat agar kita semua boleh hidup dalam keadaan sejahtera aman dan selamat.

JANGANLAH kita merosakkan apa yang kita kecapi sekarang dek kerana  seorang yg benama ANWAR IBRAHIM yg pergi ke serata tempat di dunia ni memburuk-burukan MALAYSIA yang kita CINTAI. janganlah kita hancurkan negara kita yang sedia ada sejahtera dan aman ini dan yang penting kita mestilah sama-sama mempertahankan MALAYSIA kesayangan kita ini dan melawan puak-puak ANWARINAS yg gila kuasa ini, kerana merekalah negara kita akan menjadi kucar-kacir.

Marilah kita sama-sama fikir-fikir dan renung-renungkan siapa yang sebenarnya HERO untuk MALAYSIA yang bekerja siang malam untuk menaikan nama MALAYSIA dan rakyat-rakyatnya. Marilah kita sama-sama menjaga keharmonian negara kita dengan mengundi BARISAN NASIONAL.

Terima Kasih

**Gambar-gambar penyerahan BR1M di DUN HULU BERNAM
  Blogger Comment
  Facebook Comment

1 comments:

 1. Mr blogger,

  Mohon sudi kiranya link blog aloqlaloq.blogspot.com ke blog handal tuan ini. Tk.

  Aloqlaloq

  ReplyDelete

 
Copyright © 2013. Wira Perdana - All Rights Reserved
Template Created by ThemeXpose | Published By Gooyaabi Templates