PRK di Kuala Besut


Apa Agenda PAS?

Jika PAS menang dan mereka membuat usul undi tidak percaya kepada Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Terengganu yang ada ahli 16:16. Apa yang berlaku ketika itu? cuba anda bayangkan..... 

Inilah yang sebenarnya menyemarakkan lagi semangat ahli dan penyokong PAS seluruh negara dalam konteks pilihan raya kecil (PRK) DUN Kuala Besut. Mereka mengajak penyokong dan pengundi di Kuala Besut berfikirkan mengenai suasana itu. 


Suasana itu ialah suasana politik yangtidak pernah berlaku di Malaysia yang dinamakan DUN Seimbang....Inilah sebenarnya yang direncanakan pembangkang untuk menguasai semula Terengganu.  

PAS  mencalonkan Azlan Endut sebagai calon PAS bagi Pilihan Raya Kecil DUN Kuala Besut. 

Apa yang akan berlaku jika Adun PAS dan PKR membuat usul undi tidak percaya kepada Speaker? Ketika itu, speaker yang dilantik BN tidak boleh mengundi kerana ia usulke atasnya. jika seorang adun BN meyokong sahaja, sudah boleh menumbangkang kerajaan yang sedia ada. tetapi bagaimana pula jika ada usul pilihan raya negeri?SPR terpaksa berbelanja besar bagi membuat persiapan pilihan raya negeri pula dan rakyat perlu keluar mengundi sekali lagi. 

Sebab itu pentingnya untuk BN menguasai kerusi DUN Kuala Besut untuk meneruskan agenda rakyat dan memiliki kerajaan yang stabil. Jika tidak, akan berlaku suasana tidak stabil yang memberi kesan kepada rakyat keseluruhannya.  

Sama-samalah kita berfikir..buatkeputusan dengan matang dan waras..  

PESANAN WIRAPERDANA: 

Buat keputusan menggunakan akal dan bukan emosi. ikut hati mati, ikut rasa binasa
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Wira Perdana - All Rights Reserved
Template Created by ThemeXpose | Published By Gooyaabi Templates